Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Päronmuffins

(2)

Mangobowl med kokos

(7)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Grillade persikor med raw kokos

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 honungsmeloner
  • 1.5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 ägg, endast vitan
  • Garnering:
  • 1.5 dl hallon
  • 0.5 dl plockad citronmeliss

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna.
  2. Dela melonerna i halvor och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och spara skalhalvorna. Kör fruktköttet till ett slätt mos i en mixer/matberedare. Tillsätt ingefära, citronsaft och socker lag.
  3. Häll blandningen i en låg form, exempelvis en bakform. Frys den till en halvfast sörja, cirka 1 timme. Häll tillbaka i mixern/matberedaren, tillsätt en äggvita och kör blandningen slät.
  4. Häll den i formen igen och frys färdig, cirka 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten blir jämn och luftig.
  5. Skeda upp sorbeten i skalhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss. Servera gärna med havrefl arn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Päronmuffins

(2)

Mangobowl med kokos

(7)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies