Sommarsallad med grillad lammrostbiff
  • Tid 25 min

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

3.55 (22 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Sommarsallad:
  • 70 g salladsmix med rucola
  • 50 g färska böngroddar
  • 12 jordgubbar i bitar
  • avokado, tärnad
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra köttet. Grilla ca 10 min runt om till en innertemperatur på 52°. Låt vila 5 min på skärbrädan innan köttet skärs upp i skivor.

  2. 2

    Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat. Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar. Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen. Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pedja

    En mycket god och smakrik rätt. Vi använde KRAV märkta jordgubbar, mycket godare!