Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle
  • Tid 30 min

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

5 (1 betyg)

Soppa på potatis, purjolök och gröna sojabönor blir tillsammans med både färskoströra med rosépeppar och pannkaksrullar med ost och skinka en perfekt middag till hela familjen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g mjölig potatis
  • 0.33 purjolök
  • 150 g frysta gröna sojabönor eller gröna ärter
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 liter vatten
  • salt
Färskoströra
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk rosépeppar
Pannkaksrulle
  • 4 pannkakor
  • 8 ostskivor
  • 4 skivor skinka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna potatisen och strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med sojabönor och fond.

  2. 2

    Häll i vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

  3. 3

    Blanda cream cheese med finrivet citronskal (endast det gula) och smulad rosépeppar. Värm pannkakorna i mikron eller i ugnen.

  4. 4

    Täck pannkakorna med ostskivor och skinka. Rulla ihop till kompakta rullar. Toppa soppan med färskoströran och servera med pannkaksrullarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg till dijonsenap, rucola och rödlök till pannkaksfyllningen för en ”vuxnare” smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar