För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Soppa på potatis, purjolök och gröna sojabönor blir tillsammans med både färskoströra med rosépeppar och pannkaksrullar med ost och skinka en perfekt middag till hela familjen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g mjölig potatis
  • 0.33 purjolök
  • 150 g frysta gröna sojabönor eller gröna ärter
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 liter vatten
  • Färskoströra
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk rosépeppar
  • Pannkaksrulle
  • 4 pannkakor
  • 8 ostskivor
  • 4 skivor skinka

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen och strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med sojabönor och fond.
  2. Häll i vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  3. Blanda cream cheese med finrivet citronskal (endast det gula) och smulad rosépeppar. Värm pannkakorna i mikron eller i ugnen.
  4. Täck pannkakorna med ostskivor och skinka. Rulla ihop till kompakta rullar. Toppa soppan med färskoströran och servera med pannkaksrullarna.

Tips

Lägg till dijonsenap, rucola och rödlök till pannkaksfyllningen för en ”vuxnare” smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Halloumi tikka masala

(190)

Chili con aubergine

(81)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(23)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)

Nyfikenbollar

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g mjölig potatis
  • 0.33 purjolök
  • 150 g frysta gröna sojabönor eller gröna ärter
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 liter vatten
  • Färskoströra
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk rosépeppar
  • Pannkaksrulle
  • 4 pannkakor
  • 8 ostskivor
  • 4 skivor skinka

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Soppa på potatis, purjolök och gröna sojabönor blir tillsammans med både färskoströra med rosépeppar och pannkaksrullar med ost och skinka en perfekt middag till hela familjen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen och strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med sojabönor och fond.
  2. Häll i vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  3. Blanda cream cheese med finrivet citronskal (endast det gula) och smulad rosépeppar. Värm pannkakorna i mikron eller i ugnen.
  4. Täck pannkakorna med ostskivor och skinka. Rulla ihop till kompakta rullar. Toppa soppan med färskoströran och servera med pannkaksrullarna.

Tips

Lägg till dijonsenap, rucola och rödlök till pannkaksfyllningen för en ”vuxnare” smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Halloumi tikka masala

(190)

Chili con aubergine

(81)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(23)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)

Nyfikenbollar

(12)