Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

3.4 (5 betyg)

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 1 timme och 30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl sojabönor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten grovt hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 0.5 röd lök i tunna klyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 150 g smulad fetaost
  • 0.5 citron, skalet av
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 lammkotletter
  • salt och svartpeppar
  • smör + olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg bönorna i dubbel mängd kallt vatten cirka 8 timmar. Koka dem i buljongen ihop med löken och lagerbladen på medelhög värme cirka 1 timme och 20 minuter.

  2. 2

    Låt bönorna svalna. Blanda dem med rödlök, persilja, fetaost, citronskal och olivolja.

  3. 3

    Salta och peppra kotletterna. Stek dem i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida. Toppa lammet med rivet citronskal vid servering!

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använder du färdigkokta sojabönor på burk tar receptet bara 10 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar