Sockrade saffranskringlor

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Härliga gula kringlor med socker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt fast eller flytande smör
  • 1 dl socker eller vit sirap
  • 1 g saffran
  • 14 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 100 g smält smör
  • 4 dl socker

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37° (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, margarin och socker eller sirap. Stöt eventuellt saffranet med saltet i en mortel innan det blandas i bunken tillsammans med nästan allt mjöl. Knåda ihop degen för hand eller i maskin tills den är smidig, men ganska lös. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den och rulla till längder. Rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Forma dem till kringlor på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Pensla bullarna med lite margarin och doppa dem i socker. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gullan

2012-12-07

Helt sagolikt goda

Liknande recept

Saffransbullpanna

(8)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Vaniljbutterkaka

(1)

Örtbaguetter

(1)

Saffranskringlor

(15)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Julkaka med lingon

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt fast eller flytande smör
  • 1 dl socker eller vit sirap
  • 1 g saffran
  • 14 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 100 g smält smör
  • 4 dl socker

Sockrade saffranskringlor

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Härliga gula kringlor med socker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken i en kastrull till 37° (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, margarin och socker eller sirap. Stöt eventuellt saffranet med saltet i en mortel innan det blandas i bunken tillsammans med nästan allt mjöl. Knåda ihop degen för hand eller i maskin tills den är smidig, men ganska lös. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den och rulla till längder. Rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Forma dem till kringlor på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Pensla bullarna med lite margarin och doppa dem i socker. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gullan

2012-12-07

Helt sagolikt goda

Liknande recept

Saffransbullpanna

(8)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Vaniljbutterkaka

(1)

Örtbaguetter

(1)

Saffranskringlor

(15)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Julkaka med lingon

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies