Sockerkaka med glasyr och krossad choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Saftig sockerkaka med morötter som täcks av en frosting och toppas med krossade chokladägg. Perfekta påskkakan. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl florsocker
  • 150 g naturell färskost
  • 3 dl chokladägg, hela och krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg, socker och salt pösigt med elvisp.
  2. Vänd ner morötter, citronsaft och smör. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet.
  3. Bre ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20 x 30 cm).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, känn med provsticka. Ta ut och låt svalna.

Frosting

  1. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp ca 1 minut. Tillsätt färskosten och vispa ihop. Bred glasyren på kakan. Garnera med äggen.

Tips

Prova att smaksätta frostingen med lite rivet apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ANNA

2021-05-03

Jag tog 5 dl morötter o vanlig florsockerglasyr så blev det en morotskaka man kan äta året om!

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl florsocker
  • 150 g naturell färskost
  • 3 dl chokladägg, hela och krossade

Sockerkaka med glasyr och krossad choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Saftig sockerkaka med morötter som täcks av en frosting och toppas med krossade chokladägg. Perfekta påskkakan. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg, socker och salt pösigt med elvisp.
  2. Vänd ner morötter, citronsaft och smör. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet.
  3. Bre ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20 x 30 cm).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, känn med provsticka. Ta ut och låt svalna.

Frosting

  1. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp ca 1 minut. Tillsätt färskosten och vispa ihop. Bred glasyren på kakan. Garnera med äggen.

Tips

Prova att smaksätta frostingen med lite rivet apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ANNA

2021-05-03

Jag tog 5 dl morötter o vanlig florsockerglasyr så blev det en morotskaka man kan äta året om!

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)