För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sockerkaka med blåbär och kokostosca

Betyg (1-5):
3.45 (62 betyg)

Baka i form så kan du skära ut många goda blåbärskakor att bjuda på.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Kokostosca:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2.5 dl kokos

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med en elvisp. Tillsätt äggen ett i tagen under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Vänd till sist ner blåbären.
  2. Smörj och bröa en ugnsfast form, 20x30 centimeter. Häll i smeten och sätt in kakan i ugnen.

Kokostosca

  1. Smält under tiden smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner kokosen.
  2. Ta ut kakan efter 20 minuter och bred på toscasmeten. Grädda ytterligare 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pelle-Jöns

2013-06-06

Svår att göra...... Men goooood!!!!!

Liknande recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(6)

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

(27)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med kesella

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Kokostosca:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2.5 dl kokos

Sockerkaka med blåbär och kokostosca

Betyg (1-5):
3.45 (62 betyg)

Baka i form så kan du skära ut många goda blåbärskakor att bjuda på.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
24 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker och smör med en elvisp. Tillsätt äggen ett i tagen under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Vänd till sist ner blåbären.
  2. Smörj och bröa en ugnsfast form, 20x30 centimeter. Häll i smeten och sätt in kakan i ugnen.

Kokostosca

  1. Smält under tiden smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner kokosen.
  2. Ta ut kakan efter 20 minuter och bred på toscasmeten. Grädda ytterligare 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pelle-Jöns

2013-06-06

Svår att göra...... Men goooood!!!!!

Liknande recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(6)

Powerbar med jordnötter, tranbär och kokos

(27)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med kesella

(4)