Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (7 betyg)

En rätt som är himlans enkel och god att göra. Servera som förrätt med bröd eller till buffé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g djupfryst laxfilé
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 lime, pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 2 tärnade avokado
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 hackad röd lök
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1.5 krm salt
  • Garnering:
  • 1.5 msk plockad färsk koriander
  • 1 lime, skuren i klyftor

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta, peppra och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 timme. Varva sedan lax och limespad med räkor, grönsaker och lök i portionsglas.
  2. Garnera med koriander och limeklyftor. Pressa eventuellt över lite extra limesaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordärtskocksbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelettmuffins med Västerbottensost och kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g djupfryst laxfilé
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 lime, pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 2 tärnade avokado
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 hackad röd lök
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1.5 krm salt
  • Garnering:
  • 1.5 msk plockad färsk koriander
  • 1 lime, skuren i klyftor

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (7 betyg)

En rätt som är himlans enkel och god att göra. Servera som förrätt med bröd eller till buffé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta, peppra och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 timme. Varva sedan lax och limespad med räkor, grönsaker och lök i portionsglas.
  2. Garnera med koriander och limeklyftor. Pressa eventuellt över lite extra limesaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordärtskocksbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelettmuffins med Västerbottensost och kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(14)