Snabbgravad halstrad lax
  • Tid 30 min + 1 tim 30 min att grava

Snabbgravad halstrad lax

4.5 (4 betyg)

Inte samma konsistens som gravad, men samma goda smak.

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim 30 min att grava
  • Ingredienser 3

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet
  • 1.5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop socker och salt och rulla runt laxen. Ställ att grava i rumstemperatur ca 30 min.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och halstra laxen ca 30 sek på varje sida så att den blir sotad Boquerones. runtom. Låt svalna.

  3. 3

    Skiva och servera med gravlaxsås.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Makrillarna

    mycket gott! ny favorit!

  • MOnica haglund

    Jättegott och enkelt