Smörstekt abborre med kantarellsås

Smörstekt abborre med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Abborren smakar härligt med en sås av skogen gula guld.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g abborrfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis
  • dill och persilja

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas i torr panna på låg värme tills vätskan kokat in. Höj värmen och lägg i smör och lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  2. Vik ihop abborrfiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en panna och stek abborren 2-3 minuter på varje sida.
  3. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
  4. Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Smörstekt abborre med kantarellsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g abborrfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis
  • dill och persilja

Smörstekt abborre med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Abborren smakar härligt med en sås av skogen gula guld.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas i torr panna på låg värme tills vätskan kokat in. Höj värmen och lägg i smör och lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  2. Vik ihop abborrfiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en panna och stek abborren 2-3 minuter på varje sida.
  3. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
  4. Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!