Smörstekt abborre med kantarellsås
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Smörstekt abborre med kantarellsås

2.62 (16 betyg)

Abborren smakar härligt med en sås av skogen gula guld.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g abborrfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
Till servering:
  • 1 kg färskpotatis
  • dill och persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas i torr panna på låg värme tills vätskan kokat in. Höj värmen och lägg i smör och lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.

  2. 2

    Vik ihop abborrfiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en panna och stek abborren 2-3 minuter på varje sida.

  3. 3

    Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.

  4. 4

    Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar