Smörrebröd räkor, sambal och lime

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 toastbrödskivor ljusa
  • 2 msk smör
  • 120 g handskalade räkor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 salladslök, strimlad
  • 4 salladsblad, t ex rosésallad
  • Garnering:
  • färsk ört eller ätbara blommor
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen till fast konsistens. Rör ner limeskal (endast det gröna) och sambal oelek.
  2. Stek brödskivorna i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Skär ev bort kanterna.
  3. Vänd runt räkorna med limesaft och salladslök.
  4. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och en sked crème fraiche. Toppa med räkor och garnera med färsk ört eller ätbar blomma. Lägg ev en liten limeklyfta på ena sidan av toasten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Kräftsoppa

(21)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 toastbrödskivor ljusa
  • 2 msk smör
  • 120 g handskalade räkor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 salladslök, strimlad
  • 4 salladsblad, t ex rosésallad
  • Garnering:
  • färsk ört eller ätbara blommor
  • limeklyftor

Smörrebröd räkor, sambal och lime

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen till fast konsistens. Rör ner limeskal (endast det gröna) och sambal oelek.
  2. Stek brödskivorna i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Skär ev bort kanterna.
  3. Vänd runt räkorna med limesaft och salladslök.
  4. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och en sked crème fraiche. Toppa med räkor och garnera med färsk ört eller ätbar blomma. Lägg ev en liten limeklyfta på ena sidan av toasten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Kräftsoppa

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies