Smörgåstårtbröd

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 msk olja
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. <p>Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  3. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma en rund bulle. Platta ut den i en smord form.
  5. Jäs under bakduk ca 30 min.
  6. Värm ugnen till 225°C.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Täck ev brödet om det ser ut att bli mörkt.
  8. Tag brödet ur formen. Grädda det med botten upp ett par minuter så att ytan torkar till och får lite färg.
  9. Låt brödet kallna på galler under bakduk.
  10. Skär bort skorpan så att brödet blir plant. Skär det sedan i 3 bottnar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 msk olja
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 8 dl vetemjöl

Smörgåstårtbröd

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  3. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma en rund bulle. Platta ut den i en smord form.
  5. Jäs under bakduk ca 30 min.
  6. Värm ugnen till 225°C.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Täck ev brödet om det ser ut att bli mörkt.
  8. Tag brödet ur formen. Grädda det med botten upp ett par minuter så att ytan torkar till och får lite färg.
  9. Låt brödet kallna på galler under bakduk.
  10. Skär bort skorpan så att brödet blir plant. Skär det sedan i 3 bottnar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies