Smörgåstårta med smak av hav

Betyg (1-5):
3.36 (45 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 40 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 930 g mjuka halvor hönökaka
  • Fyllning 1:
  • 2 hackade, hårdkokta ägg
  • 320 g crabsticks i lag
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk curry
  • Fyllning 2:
  • 100 g röd caviar
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • Garnering:
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl hackade färska örter
  • 500 g oskalade räkor
  • 100 g röd eller svart caviar
  • 200 g gurka
  • 1 dl dill på kvist
  • 240 g rökt lax

Gör så här

  1. Ta fram bottnarna, tina dem om de varit frysta.
  2. Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva bottnarna, lägg halvorna med fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.
  3. Blanda yoghurt och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.

Servering

Räkor, caviar och havspinnar. En symfoni av smaker från havet som mår bra av ett vitt vin med frisk och fruktig karaktär, gärna med en liten sötma som kan komplettera sältan i maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2017-08-07

Bästa smörgåstårtan MEN... Ett liknande recept fanns hos Coop för ett antal år sedan, innan allt skulle vara så nyttigt. Så byt ut yoghurt mot cr.fraiche original och lättmajonnäs till original. Blir bra mycket godare då.

Anna

2014-11-06

Detta recept är nästan identiskt med ett från Konsumtidningen i början av 1990-talet. Den gör vi alltid och den är alltid den godaste. Bättre än färdigköpt. Alla gånger!

Madeleine

2014-10-25

Världens godaste

Yvonne

2014-01-20

Jättegod...

Johanna

2013-08-10

Världens godaste

Liknande recept

Pasta med heta räkor

(141)

Krämig gryta med räkor

(15)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 930 g mjuka halvor hönökaka
  • Fyllning 1:
  • 2 hackade, hårdkokta ägg
  • 320 g crabsticks i lag
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk curry
  • Fyllning 2:
  • 100 g röd caviar
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • Garnering:
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl hackade färska örter
  • 500 g oskalade räkor
  • 100 g röd eller svart caviar
  • 200 g gurka
  • 1 dl dill på kvist
  • 240 g rökt lax

Smörgåstårta med smak av hav

Betyg (1-5):
3.36 (45 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 40 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta fram bottnarna, tina dem om de varit frysta.
  2. Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva bottnarna, lägg halvorna med fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.
  3. Blanda yoghurt och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.

Servering

Räkor, caviar och havspinnar. En symfoni av smaker från havet som mår bra av ett vitt vin med frisk och fruktig karaktär, gärna med en liten sötma som kan komplettera sältan i maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Irene

2017-08-07

Bästa smörgåstårtan MEN... Ett liknande recept fanns hos Coop för ett antal år sedan, innan allt skulle vara så nyttigt. Så byt ut yoghurt mot cr.fraiche original och lättmajonnäs till original. Blir bra mycket godare då.

Anna

2014-11-06

Detta recept är nästan identiskt med ett från Konsumtidningen i början av 1990-talet. Den gör vi alltid och den är alltid den godaste. Bättre än färdigköpt. Alla gånger!

Madeleine

2014-10-25

Världens godaste

Yvonne

2014-01-20

Jättegod...

Johanna

2013-08-10

Världens godaste

Liknande recept

Pasta med heta räkor

(141)

Krämig gryta med räkor

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies