Smörgåskex med nötter
  • Tid 45 min
  • Ugn 225-250º

Smörgåskex med nötter

0 (0 betyg)

Knapriga flarn med hasselnötter.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225-250º

Ingredienser

40 st
  • 100 g hasselnötter
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker eller farinsocker
  • 0.5 dl olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen. Mal nötterna eller finfördela dem i matberedare. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Mät upp havregryn, vetemjöl och nötter i en bunke. Tillsätt finfördelad jäst, salt, socker, matfett och vatten. Arbeta ihop till en deg, för hand eller i matberedare. Degen behöver inte jäsa.

  2. 2

    Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma degen till en rulle. Dela den i bitar. Strö rikligt med havregryn på bänken. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i grynen. Kavla ut bullen med kruskavel till en rund mycket tunn kaka, 10-12 cm i diameter. Lägg dem efter hand på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen 3-4 minuter. Vänd dem och grädda ett par minuter. Passa kexen så att de inte blir brända. Låt kexen kallna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar