Smördegsbakelser med vit chokladmousse
Smördegsbakelser med vit chokladmousse
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

3 (16 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 st
  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
Garnering:
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.

  2. 2

    Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

  3. 3

    Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar