Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär

Gör så här

  1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
  2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Garnering:
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
  2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Ställ i kyl och låt kallna helt. Vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)