Små semlor

Betyg (1-5):
2.89 (46 betyg)

Hembakade semelbullar i lagom storlek med kesella, mandelmassa och bär.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl kesella
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 dl bär eller sylt
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) . Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och baka ut till cirka 20 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljust brun färg.
  4. Låt kallna på galler under duk.
  5. Blanda kesella och mandelmassa. Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken. Pudra florsocker över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarberpaj

(42)

Karlsbadersemlor

(30)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Lingon- och marängpaj

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl kesella
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 dl bär eller sylt
  • Garnering:
  • 2 msk florsocker

Små semlor

Betyg (1-5):
2.89 (46 betyg)

Hembakade semelbullar i lagom storlek med kesella, mandelmassa och bär.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) . Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och baka ut till cirka 20 släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljust brun färg.
  4. Låt kallna på galler under duk.
  5. Blanda kesella och mandelmassa. Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken. Pudra florsocker över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarberpaj

(42)

Karlsbadersemlor

(30)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Lingon- och marängpaj

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies