Små citronkladdkakor
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Små citronkladdkakor

3.15 (34 betyg)

Varning ... Dessa små sötsyrliga sega rackare är beroendeframkallande!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 stycken
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk florsocker till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smält smöret.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

  3. 3

    Tillsätt smör, mjöl, vaniljpulver, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.

  4. 4

    Häll smeten i 12 amerikanska muffinsformar i papper med non-stickyta. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

  5. 5

    Pudra över florsocker vid servering.

Servering

Strö över lite flagad vit choklad.
Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Johanna: Hej! Smöret ska smältas, se steg 1. Lycka till med baket! hälsar Elsa, webbredaktör

  • Johanna

    Ska smöret vara smält?

  • Elsa webbredaktör

    Agneta: De går bra att frysa!

  • Agneta

    Går dom bra att frysa?

Visa fler