Slidersbröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 2,5 timme jästid
Ugnstemperatur:150º-200º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 0.5 paket jäst (25 gram)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt potatis
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och blanda med mjölk.
  2. Rör ut jästen i den fingervarma vätskan och tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om.
  3. Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 min eller i en degblandare. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 1⁄2 tim.
  4. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 min.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 10–15 min, eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan. Låt bröden svalna under bakduk. Dela och fyll bröden med köttbullar och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärspaj

(6)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Pepparkakssticks med mandel och parmesanost

(8)

Pepparkakstopping med lingon

(18)

Örtbaguetter

(1)

Chiayoghurtbägare

(13)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Chokladdoppade fruktspett

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 paket jäst (25 gram)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt potatis
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt

Slidersbröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 2,5 timme jästid
Ugnstemperatur:150º-200º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och blanda med mjölk.
  2. Rör ut jästen i den fingervarma vätskan och tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om.
  3. Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 min eller i en degblandare. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 1⁄2 tim.
  4. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 min.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 10–15 min, eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan. Låt bröden svalna under bakduk. Dela och fyll bröden med köttbullar och karamelliserad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärspaj

(6)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Pepparkakssticks med mandel och parmesanost

(8)

Pepparkakstopping med lingon

(18)

Örtbaguetter

(1)

Chiayoghurtbägare

(13)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies