Skumrutor med kokos

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Ha tålamod, det tar tid att vispa men det är det värt. Det är en häftig känsla att ta en tugga av sina egna skumrutor med kokos, precis som sådana man köper, fast bättre!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i kylen
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 msk gelatinpulver
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1 äggvita
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl kokosflingor
  • 1.5 msk kakao

Gör så här

  1. Blanda gelatin och hett vatten i en kopp och låt svälla ca 5 min.
  2. Vispa ihop socker, kallt vatten, äggvita och vaniljsocker till ett lätt skum med elvisp. Ringla ner gelatinet under vispning och fortsätt vispa med hög hastighet i 10–15 min.
  3. Blanda kokos och kakao och strö ut hälften av blandningen i en djup form med måtten 30x20 cm. Bred ut äggvitesmeten i formen och strö över resten av kokosblandningen. Låt vila i kylen minst 3 tim.
  4. Skär i rutor och doppa kanterna i kokosen som ligger kvar i formen.

Tips

Gör gärna minibitar om du vill ha mindre godisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-20

Hej Eva, ja det går jättebra att frysa ner skumrutorna! Lycka till i köket!

Eva

2019-11-18

kan man frysa dessa skumrutor med cocos

Liknande recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

(30)

Strömming i grön panna

(4)

Vaniljglass

(6)

Majonäs med tre smaksättningar

(0)

Pösomelett med apelsin

(0)

Fisknuggets

(16)

Blomkålsplättar

(4)

Fattiga riddare - grundrecept

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 msk gelatinpulver
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1 äggvita
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl kokosflingor
  • 1.5 msk kakao

Skumrutor med kokos

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Ha tålamod, det tar tid att vispa men det är det värt. Det är en häftig känsla att ta en tugga av sina egna skumrutor med kokos, precis som sådana man köper, fast bättre!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i kylen
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelatin och hett vatten i en kopp och låt svälla ca 5 min.
  2. Vispa ihop socker, kallt vatten, äggvita och vaniljsocker till ett lätt skum med elvisp. Ringla ner gelatinet under vispning och fortsätt vispa med hög hastighet i 10–15 min.
  3. Blanda kokos och kakao och strö ut hälften av blandningen i en djup form med måtten 30x20 cm. Bred ut äggvitesmeten i formen och strö över resten av kokosblandningen. Låt vila i kylen minst 3 tim.
  4. Skär i rutor och doppa kanterna i kokosen som ligger kvar i formen.

Tips

Gör gärna minibitar om du vill ha mindre godisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-20

Hej Eva, ja det går jättebra att frysa ner skumrutorna! Lycka till i köket!

Eva

2019-11-18

kan man frysa dessa skumrutor med cocos

Liknande recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

(30)

Strömming i grön panna

(4)

Vaniljglass

(6)

Majonäs med tre smaksättningar

(0)

Pösomelett med apelsin

(0)

Fisknuggets

(16)

Blomkålsplättar

(4)

Fattiga riddare - grundrecept

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies