Skånska mjuka frukostpepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Varför inte äta pepparkaka till frukost? Dessa skånska mjuka frukostpepparkakor passar perfekt med smör och ost till en kopp gott te på morgonen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Till servering:
  • smör
  • mild ost, t ex Herrgård

Gör så här

  1. Blanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten.
  2. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2019-12-08

Blev goda, inte alls hårda.

Margareta

2019-12-08

Det gäller att inta baka dem för länge, då måste man ha bra tänder. Gräddas de lagom länge blir de toppen! Tips provgrädda en kaka först.

Kjell G

2019-12-01

Detta recept är en katastrof! Det blev stenhårda puckar. Bortkastad tid och pengar!

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Scones i muffinsform

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Till servering:
  • smör
  • mild ost, t ex Herrgård

Skånska mjuka frukostpepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (6 betyg)

Varför inte äta pepparkaka till frukost? Dessa skånska mjuka frukostpepparkakor passar perfekt med smör och ost till en kopp gott te på morgonen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten.
  2. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2019-12-08

Blev goda, inte alls hårda.

Margareta

2019-12-08

Det gäller att inta baka dem för länge, då måste man ha bra tänder. Gräddas de lagom länge blir de toppen! Tips provgrädda en kaka först.

Kjell G

2019-12-01

Detta recept är en katastrof! Det blev stenhårda puckar. Bortkastad tid och pengar!

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Scones i muffinsform

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)