Skånska mjuka frukostpepparkakor

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Varför inte äta pepparkaka till frukost? Dessa skånska mjuka frukostpepparkakor passar perfekt med smör och ost till en kopp gott te på morgonen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Till servering:
  • smör
  • mild ost, t ex Herrgård

Gör så här

  1. Blanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten.
  2. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell G

2019-12-01

Detta recept är en katastrof! Det blev stenhårda puckar. Bortkastad tid och pengar!

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Citrusmarmelad

(23)

Snabba lingonlimpan

(27)

Citronmarmelad

(15)

Kesellasmoothie

(12)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Scones grundrecept

(71)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Till servering:
  • smör
  • mild ost, t ex Herrgård

Skånska mjuka frukostpepparkakor

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Varför inte äta pepparkaka till frukost? Dessa skånska mjuka frukostpepparkakor passar perfekt med smör och ost till en kopp gott te på morgonen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med bikarbonat och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en deg med händerna. Plasta in degen och låt vila i kylen under natten.
  2. Dela degen i 20 bitar, använd lite mjöl om det känns kladdigt. Forma till bollar och platta till på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på plåten. Servera med smör och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell G

2019-12-01

Detta recept är en katastrof! Det blev stenhårda puckar. Bortkastad tid och pengar!

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Citrusmarmelad

(23)

Snabba lingonlimpan

(27)

Citronmarmelad

(15)

Kesellasmoothie

(12)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Scones grundrecept

(71)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies