Skånsk äggakaka med äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g rökt fläsk eller
  • bacon, i tunna skivor
  • 2 äpplen, i skivor
  • 6 ägg
  • 6 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 dl rårörda lingon
  • 4 morötter (300 g), rivna
  • 4 krm salt

Gör så här

  1. Skär fläsk och äpplen i en stor stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Vispa ägg, mjölk, mjöl, salt och socker till en slät smet. Häll i pannan och grädda på medelvärme. Stick med en gaffel i smeten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  3. Lägg över ett stort grytlock eller en tallrik över pannan när kakan stelnat på ytan och stjälp upp den. Lägg i lite margarin och låt kakan glida ner i pannan igen.
  4. Grädda på medelvärme tills den stannat helt. Lägg på fläsk och äpplen och servera med lingon och morötter.

Grädda i ugn utan att vända

  1. Äggakakan kan också gräddas i ugn utan att vändas. Häll då smeten i en smord ugnsform eller stor stekpanna som tål ugnsvärme. Grädda i nedre delen av ugnen i 225º ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2015-11-22

Äggakaka är en favorit!!!👍👍

Gull-Maj Olsson

2015-08-03

Precis vad jag sökte, mycket god.

Anna Nilsson

2015-06-04

Mycket GOD

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 140 g rökt fläsk eller
  • bacon, i tunna skivor
  • 2 äpplen, i skivor
  • 6 ägg
  • 6 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 dl rårörda lingon
  • 4 morötter (300 g), rivna
  • 4 krm salt

Skånsk äggakaka med äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fläsk och äpplen i en stor stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Vispa ägg, mjölk, mjöl, salt och socker till en slät smet. Häll i pannan och grädda på medelvärme. Stick med en gaffel i smeten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  3. Lägg över ett stort grytlock eller en tallrik över pannan när kakan stelnat på ytan och stjälp upp den. Lägg i lite margarin och låt kakan glida ner i pannan igen.
  4. Grädda på medelvärme tills den stannat helt. Lägg på fläsk och äpplen och servera med lingon och morötter.

Grädda i ugn utan att vända

  1. Äggakakan kan också gräddas i ugn utan att vändas. Häll då smeten i en smord ugnsform eller stor stekpanna som tål ugnsvärme. Grädda i nedre delen av ugnen i 225º ca 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2015-11-22

Äggakaka är en favorit!!!👍👍

Gull-Maj Olsson

2015-08-03

Precis vad jag sökte, mycket god.

Anna Nilsson

2015-06-04

Mycket GOD