Skaldjursgryta med bläckfisk
  • Tid 25 min

Skaldjursgryta med bläckfisk

4 (3 betyg)

Grundstommen för en god soppa kräver en smakrik buljong. Har du inte det passar en färdig soppa utmärkt. Snabblagat, mustigt och faktiskt riktigt lyxigt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl färdig fisk- och skaldjurssoppa (Kelda)
  • 200 g rensad bläckfisk, i bitar
  • 150 g tunt strimlad fänkål
  • 3 strimlade salladslökar
  • 150 g skivade champinjoner
  • 320 g skaldjur i lake
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 msk plockad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp soppan i en gryta. Lägg i bläckfisk, grönsaker och svamp. Koka upp och sjud soppan under lock ca 5 minuter. Lägg i avrunna skaldjur och hetta upp.

  2. 2

    Smaka av med salt och eventuellt lite currypasta. Till sist strö över lite koriander.

Servering

Servera med ris och en god baguette.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar