Sjötorps burgare
  • Ugn 200º

Sjötorps burgare

0 (0 betyg)

Förgyll din grillafton eller middagskväll med hemgjorda lyxburgare i sällskap av en krämig kålsallad och chilimarinerade grönsaker.

  • Ingredienser 33
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme 30 minuter

Ingredienser

4 portioner
Marinerade grönsaker:
  • 0.75 dl tunt skivad majrova, eller rotselleri
  • 0.5 tunt skivad gul lök
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 0.5 msk finhackad rosmarin
  • 1 tunt skivad morot
  • 0.5 tunt skivad palsternacka
  • 2 msk grovhackad salvia
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk chilisås
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
Kålrotssallad med pecannötter:
  • 2 dl tunt skivad kålrot
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 msk crème fraiche
  • 1.5 dl grovhackade pekannötter
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
Burgerbröd med dinkel:
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 3 krm salt
  • 1.5 krm socker
  • 1.5 dl vatten, 45° C
  • 4 msk riven lagrad ost, gärna kittost
Burgare:
  • 600 g nötfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt (efter smak)
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk olivolja till pensling
Garnering:
  • 20 g ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Marinerade grönsaker:

  1. 1

    Blanda rotsaker, lök och örter i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner. Ställ i kylen medan brödet bakas.

Kålrotssallad med pecannötter:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser och ställ i kylen som ovan.

  2. 2

    Burgerbröd med dinkel: Lägg alla ingredienser utom osten i en matberedare och blanda med degkrok på hög hastighet till en smidig deg. Eller knåda kraftigt för hand i en bunke. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord, dela den i fyra delar och kavla ut till runda bullar, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper, och låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Strö på osten och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Burgare:

  1. 1

    Blanda allt och forma till fyra biffar. Pensla dem med lite olja och stek eller grilla 2-3 minuter per sida. Dela bröden.

Servering

Lägg burgare, marinerade grönsaker och ärtskott mellan brödskivorna. Servera med kålrotssalladen.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar