
Sill à la russe
Betyg (1-5):
Vacker silltårta, perfekt på sommarbuffén.
Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 250 g matjesfilé. skuren i små bitar eller skivor
- 0.5 finhackad röd lök
- 1.5 dl lättmajonnäs
- 300 g hela inlagda rödbetor, rivna
- 300 g kokta morötter, rivna
- 2 grovrivna, syrliga äpplen
- 4 grovrivna, hårdkokta ägg
- 1 msk dill, kvistar
Gör så här
- Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
- Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.
Liknande recept
Sill à la russe
Betyg (1-5):
Vacker silltårta, perfekt på sommarbuffén.
Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda sillen med löken och 1 msk av majonnäsen och bred ut det på ett fat cirka 25 cm i diameter. Varva rödbetorna, morötterna och äpplena i lager över sillen, bred ut 3 - 4 msk majonäs mellan lagren. Bred ett tunt lager majonäs överst. Täck med platsfolie och ställ kallt. Hit kan rätten förberedas.
- Strö över rivet ägg strax före serveringen. Garnera med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-08-06
jag tyker htt
2013-06-19
Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
anna lena
2014-08-06
jag tyker htt
Kristina UHr
2013-06-19
Trevlig o lite ovanlig sillrätt - säkert god också!