Shogunpaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Snabbmat på japanska!

Tillagningstid: 45 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl sushiris
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk risvinäger
  • 4 tsk socker
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 1 morot, liten, finriven
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 225 g finhackade vattenkastanjer
  • 8 sushi nori-ark
  • 0.5 dl gari (konserverad ingefära)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj riset noga. Koka upp ris och vatten och låt koka i 5 minuter. Stäng av plattan och låt stå på eftervärme med locket på 20-30 minuter. Rör ihop vinäger, socker och salt. Häll det över riset och blanda väl. Blanda ner sesamfrön och grönsaker i riset, se till att vattenkastanjerna är väl avrunna, torka eventuellt med hushållspapper.
  2. Forma 8 bollar av risblandningen och platta till dem till trekanter med 4-5 cm långa sidor. Lägg ett noriark på fuktad skärbräda, detta för att norin ska bli lite mjuk och lättare att arbeta med. Låt inte arket bli för fuktigt, då faller det isär. Lägg en ristrekant i ena hörnet av arket och vik in mot mitten. Vik resten av algarket över riset så att det blir helt täckt. Gör likadant med resten.

Servering

Serveras med en soyasås spetsad med wasabi (finns färdig på tub) och finstrimlad gari.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl sushiris
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk risvinäger
  • 4 tsk socker
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 1 morot, liten, finriven
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 225 g finhackade vattenkastanjer
  • 8 sushi nori-ark
  • 0.5 dl gari (konserverad ingefära)
  • 1 tsk salt

Shogunpaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Snabbmat på japanska!

Tillagningstid: 45 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset noga. Koka upp ris och vatten och låt koka i 5 minuter. Stäng av plattan och låt stå på eftervärme med locket på 20-30 minuter. Rör ihop vinäger, socker och salt. Häll det över riset och blanda väl. Blanda ner sesamfrön och grönsaker i riset, se till att vattenkastanjerna är väl avrunna, torka eventuellt med hushållspapper.
  2. Forma 8 bollar av risblandningen och platta till dem till trekanter med 4-5 cm långa sidor. Lägg ett noriark på fuktad skärbräda, detta för att norin ska bli lite mjuk och lättare att arbeta med. Låt inte arket bli för fuktigt, då faller det isär. Lägg en ristrekant i ena hörnet av arket och vik in mot mitten. Vik resten av algarket över riset så att det blir helt täckt. Gör likadant med resten.

Servering

Serveras med en soyasås spetsad med wasabi (finns färdig på tub) och finstrimlad gari.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)