Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

0 (0 betyg)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

  • Ingredienser 9

Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.

  2. 2

    Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar