För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk laxburgare

(5)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Kallrökt lax med krämig potatissallad

(1)

Spicy tuna roll

(21)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

(11)

Laxtaco

(9)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 tsk salt

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

Tillagningstid: 2 dygn 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk laxburgare

(5)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Kallrökt lax med krämig potatissallad

(1)

Spicy tuna roll

(21)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

(11)

Laxtaco

(9)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)