Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger - Coop

(8)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 2.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl vattenkrasse, eller kryddkrasse
  • 1 citron, i klyftor

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda och härligt mjälla fiskskivor med en fyllig rostad sesamsmak. Gör succé på en lyxig picknick, på en buffé eller som plockmat!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Frys fisken minst 2 dygn. Skär den halvtinade laxen i 0,5 centimeter tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över sesamolja, soja och pressa över citron. Salta och peppra. Strö över sesamfröna.
  2. Låt stå cirka 20 minuter. Fördela krassen över fisken och servera med citron.

Tips

De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger - Coop

(8)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies