Sesamkanderade jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Kandera och sätt smak på jordnötterna.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 150 g salta jordnötter
  • 1.5 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Lägg socker och vatten i en stekpanna. Häll ner nötterna när sockret smält ut. Stek under omrörning tills nötterna är lätt gyllene.
  2. Häll i sesamfröna och fortsätt röra tills allt fått fin gyllene färg. Häll upp på bakplåtspapper för att svalna. Sprid ut ordentligt så de inte fastnar för mycket i varandra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-11-25

I mersmak står att dessa ska göras på skalad mandel och här står salta jordnötter? Jag gjorde på skållad mandel och fick dem inte bruna alls. Vad var felet?

Liknande recept

Spara recept

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Parmesanchips

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nöt- och parmesankex med äpple och getost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sesamkanderade mandlar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostade nötter med asiatisk smak

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 150 g salta jordnötter
  • 1.5 dl sesamfrö

Sesamkanderade jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Kandera och sätt smak på jordnötterna.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg socker och vatten i en stekpanna. Häll ner nötterna när sockret smält ut. Stek under omrörning tills nötterna är lätt gyllene.
  2. Häll i sesamfröna och fortsätt röra tills allt fått fin gyllene färg. Häll upp på bakplåtspapper för att svalna. Sprid ut ordentligt så de inte fastnar för mycket i varandra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-11-25

I mersmak står att dessa ska göras på skalad mandel och här står salta jordnötter? Jag gjorde på skållad mandel och fick dem inte bruna alls. Vad var felet?

Liknande recept

Spara recept

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Parmesanchips

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nöt- och parmesankex med äpple och getost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sesamkanderade mandlar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostade nötter med asiatisk smak

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)