Sesamkanderade jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Kandera och sätt smak på jordnötterna.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 150 g salta jordnötter
  • 1.5 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Lägg socker och vatten i en stekpanna. Häll ner nötterna när sockret smält ut. Stek under omrörning tills nötterna är lätt gyllene.
  2. Häll i sesamfröna och fortsätt röra tills allt fått fin gyllene färg. Häll upp på bakplåtspapper för att svalna. Sprid ut ordentligt så de inte fastnar för mycket i varandra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-11-25

I mersmak står att dessa ska göras på skalad mandel och här står salta jordnötter? Jag gjorde på skållad mandel och fick dem inte bruna alls. Vad var felet?

Liknande recept

Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Varma mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Romescosalsa

Betyg
Betyg
(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 150 g salta jordnötter
  • 1.5 dl sesamfrö

Sesamkanderade jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Kandera och sätt smak på jordnötterna.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg socker och vatten i en stekpanna. Häll ner nötterna när sockret smält ut. Stek under omrörning tills nötterna är lätt gyllene.
  2. Häll i sesamfröna och fortsätt röra tills allt fått fin gyllene färg. Häll upp på bakplåtspapper för att svalna. Sprid ut ordentligt så de inte fastnar för mycket i varandra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-11-25

I mersmak står att dessa ska göras på skalad mandel och här står salta jordnötter? Jag gjorde på skållad mandel och fick dem inte bruna alls. Vad var felet?

Liknande recept

Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Varma mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fredagsmys med tacos

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Romescosalsa

Betyg
Betyg
(0)