
Senapssill
Betyg (1-5):
Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 2 msk grov skånsk senap
- 1 msk klassisk senap
- 1 msk socker
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- 2 msk finhackad dill
Gör så här
- Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
- Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!
Liknande recept
Senapssill
Betyg (1-5):
Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
- Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.
Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-15
Hur länge håller sillen i kylen?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Martin
2020-12-15
Hur länge håller sillen i kylen?