För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Senapssill

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Laxrulle med wasabi

(24)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Limeströmming

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Stompad jansson

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Senapssill

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Laxrulle med wasabi

(24)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Limeströmming

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Stompad jansson

(6)