Senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (18 betyg)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2020-12-15

Hur länge håller sillen i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 1 msk klassisk senap
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk finhackad dill

Senapssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (18 betyg)

Söt och krämig sillklassiker med senap, ett måste på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½ cm stora bitar. Vispa senap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan medan du vispar.
  2. Såsen ska bli ganska tjock. Rör i dillen och vänd sedan ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Ge sillen extra skjuts med någon tesked konjak!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2020-12-15

Hur länge håller sillen i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)