Semifreddo med fikon eller nougat
  • Tid 135 min

Semifreddo med fikon eller nougat

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 135 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

6 portioner
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 0.5 krm salt
Med fikon och honung:
  • 100 g torkade fikon
  • 2 msk honung
  • 4 färska fikon
Med nougat:
  • 100 g vit nougat, gärna fransk
  • 50 g skalade och osaltade pistagenötter
  • 50 g mörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 msk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tag fram 3 skålar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.

  2. 2

    Blanda eventuell smaksättning i äggulesmeten. Vänd också ner grädden och äggvitan. Häll över smeten i en serveringsskål eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys några timmar.

  3. 3

    Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet. Diska vispen noga mellan de olika momenten.

Med fikon och honung

  1. 1

    Tag bort de hårda stjälkarna från de torkade fikonen. Kör dem i matberedare med lite av honungen. Grovhacka de färska fikonen. Blanda allt och lägg blandningen i äggulesmeten.

Med nougat

  1. 1

    Hacka nougaten och nötterna grovt. Blanda hacket i äggulesmeten. Spara några pistagenötter att dekorera med när semifreddon tas ur frysen. Strö över riven choklad, lägg på några nötter och droppa över lite honung.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar