Saras smörgåstårta

Saras smörgåstårta

3.28 (54 betyg)

Smakrik smörgåstårta med varmrökt lax, citron, kapris och yoghurt. Toppad med ärtskott, ägg och rädisor.

  • Ingredienser 21

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme

Ingredienser

10 portioner
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Finfördela laxen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till laxfyllningen. Blanda ihop ingredienserna till gurkfyllningen.

  2. 2

    Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med hela gurkfyllningen. Ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.

  3. 3

    Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. 1

    Tryck försiktigt fast ärtskott runt tårtkanterna. Lägg på ägghalvor, rädisor och strö över gräslök.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cina

    Enkel att göra och smaskens!

  • juergen

    Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)