Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis
  • Tid 20 min + 2 dygn att grava

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

5 (2 betyg)

Den här gravlaxen är god som den är, utan hovmästarsås.

  • Tillagningstid 20 min + 2 dygn att grava
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 0.5 dl salt
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.

  2. 2

    Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden

  3. 3

    Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar