Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Den här gravlaxen är god som den är, utan hovmästarsås.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Nötknyten - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar, gärna mittbit
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 citron, rivet skal

Sannas rosépeppargravade lax med citron och anis

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Den här gravlaxen är god som den är, utan hovmästarsås.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 dygn att grava
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i två bitar. Gör några snitt i skinnet med vass kniv. Blanda salt, socker, pepparsorterna och anis.
  2. Gnid in laxen med olja, citronsaft och kryddorna. Lägg ihop bitarna med skinnsidan utåt. Lägg i dubbla plastpåsar. Tillslut väl, lägg i djup tallrik och ställ i kylen 2 dygn, vänd fisken några gånger under tiden
  3. Strö över rivet citronskal vid servering.

Tips

Alltid på julbordet hemma hos Sanna Lundell.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Nötknyten - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies