Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.
  4. Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.
  5. Servera med bulgur.

Tips

Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaalle Holmén

2016-02-29

Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

marita

2015-02-25

Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

Yvonne

2013-07-16

Skinnfri lax smakade BARA salt

Rp

2012-06-04

http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Rp

2012-06-04

Odlad lax är inte en fisk som ska användas som människoföda. Den är en av de mest förstörda födoämne som finns.Allt beroende av mänsklig girighet.

I Åkesson

2012-04-02

Om fisken är skinnfri lär man inte direkt behöva salta den....

Per-Olof Andersson

2012-04-02

Verkar bra, gillar fisk i alla former

Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.
  4. Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.
  5. Servera med bulgur.

Tips

Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaalle Holmén

2016-02-29

Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

marita

2015-02-25

Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

Yvonne

2013-07-16

Skinnfri lax smakade BARA salt

Rp

2012-06-04

http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Rp

2012-06-04

Odlad lax är inte en fisk som ska användas som människoföda. Den är en av de mest förstörda födoämne som finns.Allt beroende av mänsklig girighet.

I Åkesson

2012-04-02

Om fisken är skinnfri lär man inte direkt behöva salta den....

Per-Olof Andersson

2012-04-02

Verkar bra, gillar fisk i alla former

Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)