Sallad på bulgur, melon, ärtor och parmaskinka

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Knaprigt ungsrostad parma och skållad sötmandel serverad med myntayoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl bulgur
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g parmaskinka
  • 50 g skållade sötmandel
  • 150 g gröna ärter
  • 0.5 liter vatten
  • 550 g galiamelon
  • 100 g parmesanost
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 krm vitpeppar
  • 320 g grova portionsbröd (ett bröd per person)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tillaga bulguren enligt anvisningen på paketet tillsammans med vitlöken. Blanda med olja, citron, salt och peppar.
  2. Lägg parmaskinan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut mandlarna bredvid. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Mandlarna ska bli rostade och parmaskinkan knaprig. Passa noga!
  3. Koka upp vatten tillsammans med salt. Häll i ärtorna och dra kastrullen från värmen. Låt stå cirka 2 minuter. Häll av vattnet och spola kallt. Gröp ur melonköttet och skär det i kuber eller tag ut kulor med ett kuljärn. Hyvla parmesanosten.
  4. Blanda ingredienserna till såsen. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med myntasåsen, grönsallad och grovt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Persikosallad med parmaskinka

(1)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Kassler med äpple och dragon

(13)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Wokad biff med mango

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl bulgur
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g parmaskinka
  • 50 g skållade sötmandel
  • 150 g gröna ärter
  • 0.5 liter vatten
  • 550 g galiamelon
  • 100 g parmesanost
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 krm vitpeppar
  • 320 g grova portionsbröd (ett bröd per person)
  • 1 krm salt

Sallad på bulgur, melon, ärtor och parmaskinka

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Knaprigt ungsrostad parma och skållad sötmandel serverad med myntayoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga bulguren enligt anvisningen på paketet tillsammans med vitlöken. Blanda med olja, citron, salt och peppar.
  2. Lägg parmaskinan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut mandlarna bredvid. Sätt in i ugnen cirka 5 minuter. Mandlarna ska bli rostade och parmaskinkan knaprig. Passa noga!
  3. Koka upp vatten tillsammans med salt. Häll i ärtorna och dra kastrullen från värmen. Låt stå cirka 2 minuter. Häll av vattnet och spola kallt. Gröp ur melonköttet och skär det i kuber eller tag ut kulor med ett kuljärn. Hyvla parmesanosten.
  4. Blanda ingredienserna till såsen. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med myntasåsen, grönsallad och grovt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Persikosallad med parmaskinka

(1)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

Kassler med äpple och dragon

(13)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Wokad biff med mango

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies