Sallad med rostade rotfrukter och kalkon
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

2 portioner
  • 2 morötter
  • 2 gulbetor
  • 1 stor palsternacka
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 10 körsbärstomater, delade
  • 2 dl stora vita bönor, kokta
  • 20 g ärtskott
  • 30 g spenat eller rucola
  • 140 g kalkon, skivad
Till servering
  • bröd och olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skär löken i klyftor. Vänd runt med olja på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta. Låt svalna.

  2. 2

    Fördela rotfrukter, tomat, bönor, ärtskott och spenat i matlådor. Snurra ner några skivor kalkon. Ringla över en god olivolja.

Servering

Servera med ett gott bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar