
Sallad med rostade rotfrukter och kalkon
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 2 morötter
- 2 gulbetor
- 1 stor palsternacka
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 10 körsbärstomater, delade
- 2 dl stora vita bönor, kokta
- 20 g ärtskott
- 30 g spenat eller rucola
- 140 g kalkon, skivad
- 1 tsk salt
- Till servering
- bröd och olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skär löken i klyftor. Vänd runt med olja på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta. Låt svalna.
- Fördela rotfrukter, tomat, bönor, ärtskott och spenat i matlådor. Snurra ner några skivor kalkon. Ringla över en god olivolja.
Servering
Servera med ett gott bröd.
Liknande recept
Sallad med rostade rotfrukter och kalkon
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skär löken i klyftor. Vänd runt med olja på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta. Låt svalna.
- Fördela rotfrukter, tomat, bönor, ärtskott och spenat i matlådor. Snurra ner några skivor kalkon. Ringla över en god olivolja.
Servering
Servera med ett gott bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!