Salade niçoise med grillad tonfisk

Salade niçoise med grillad tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En smaskig och lättlagad sallad som blir extra lyxig i och med den halstrade fisken. Ta bort potatisen och alla GI-freaks jublar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färsk tonfiskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g blandad sallad, t ex romansallad, ekbladssallad, lollo rosso
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 röd lök
  • 200 g haricots verts
  • 150 g kalamataoliver
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller
  • Vinägrett:
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 citron, pressad saft (efter smak)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 min. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett. Hetta upp en grillpanna och grilla den färska tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna och grilla 1-2 min på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  3. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål eller på ett stort fat. Bryt eller skär fisken i stora bitar ock lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg dem på salladen. Lägg på några sardeller.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Salade niçoise med grillad tonfisk
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 300 g färsk tonfiskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g blandad sallad, t ex romansallad, ekbladssallad, lollo rosso
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 röd lök
  • 200 g haricots verts
  • 150 g kalamataoliver
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller
  • Vinägrett:
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 citron, pressad saft (efter smak)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Salade niçoise med grillad tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En smaskig och lättlagad sallad som blir extra lyxig i och med den halstrade fisken. Ta bort potatisen och alla GI-freaks jublar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 min. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett. Hetta upp en grillpanna och grilla den färska tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna och grilla 1-2 min på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  3. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål eller på ett stort fat. Bryt eller skär fisken i stora bitar ock lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg dem på salladen. Lägg på några sardeller.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)