Saffranspannkaka på färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Julig saffranspannkaka med risgrynsgröt och färskost. Så god att servera med en körsbärskompott och vispad grädde.

Tillagningstid: 10 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färskost
  • 3 dl sötad risgrynsgröt
  • 1 dl mandel, hackad
  • 3 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm salt
  • 3 dl vispgrädde, till servering
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till pannkakan till en jämn smet.
  2. Häll i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 20–40 min beroende på formens storlek.
  3. Koka körsbär, socker och vaniljstång (urskrapade frön och stång) i 5 min.
  4. Låt kallna. Servera pannkakan med körsbärskompott och vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vaniljkräm

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)
Spara recept

Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crème brûlée - grundrecept

Betyg
Betyg
(129)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g färskost
  • 3 dl sötad risgrynsgröt
  • 1 dl mandel, hackad
  • 3 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm salt
  • 3 dl vispgrädde, till servering
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

Saffranspannkaka på färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Julig saffranspannkaka med risgrynsgröt och färskost. Så god att servera med en körsbärskompott och vispad grädde.

Tillagningstid: 10 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till pannkakan till en jämn smet.
  2. Häll i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 20–40 min beroende på formens storlek.
  3. Koka körsbär, socker och vaniljstång (urskrapade frön och stång) i 5 min.
  4. Låt kallna. Servera pannkakan med körsbärskompott och vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vaniljkräm

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)
Spara recept

Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crème brûlée - grundrecept

Betyg
Betyg
(129)