Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frikadeller i currysås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.
  2. Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frikadeller i currysås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)