Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

3 (7 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
Kamutvetesallad:
  • 1 msk olja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 paket
  • 2.5 dl kamutvete
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 dl russin
  • 100 g finstrimlade sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingbenen på en plåt och pensla med mango chutney. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.

Kamutvetesallad:

  1. 1

    Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, saffran och kamutvete någon minut. Slå på vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 30 min. Ta från värmen och låt stå ytterligare 10 min under lock.

  2. 2

    Hacka mandeln grovt och rosta i en torr, het panna. Blanda mandel, russin, sockerärter, persilja och citronskal (endast det gula) med det kokta vetet. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kamutvete finns i flera varianter, titta på förpackningen hur lång koktiden är.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar