Saffransinkokta päron med björnbär

Saffransinkokta päron med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Päronen på en spegel av björnbärspuré och några blad citronmeliss.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st päron
  • Till sockerlagen:
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 0.25 citron, pressad saft
  • Till björnbärssåsen:
  • 250 g björnbär (finns frysta)
  • 1 msk florsocker
  • 0.25 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till sockerlagen och låt sjuda ett par minuter. Skala päronen och skrapa skaften med en kniv. Lägg ner päronen i sockerlagen och koka dem nästan mjuka. Använd stora hårda päron. Det är svårt att ange någon exakt koktid eftersom det beror på hur mogen frukten är. Prova med en sticka så att de inte blir för kokta och mosiga. De ska vara nätt och jämnt mjuka. Låt kallna.
  2. Kör björnbär, florsocker och pressad citron i matberedare till en slätpuré.
  3. Servera päronen med björnbärspurén och dekorera med citronmelissen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffransinkokta päron med björnbär
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 st päron
  • Till sockerlagen:
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 g saffran
  • 0.25 citron, pressad saft
  • Till björnbärssåsen:
  • 250 g björnbär (finns frysta)
  • 1 msk florsocker
  • 0.25 citron, pressad saft

Saffransinkokta päron med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Päronen på en spegel av björnbärspuré och några blad citronmeliss.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till sockerlagen och låt sjuda ett par minuter. Skala päronen och skrapa skaften med en kniv. Lägg ner päronen i sockerlagen och koka dem nästan mjuka. Använd stora hårda päron. Det är svårt att ange någon exakt koktid eftersom det beror på hur mogen frukten är. Prova med en sticka så att de inte blir för kokta och mosiga. De ska vara nätt och jämnt mjuka. Låt kallna.
  2. Kör björnbär, florsocker och pressad citron i matberedare till en slätpuré.
  3. Servera päronen med björnbärspurén och dekorera med citronmelissen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!