Saffransbrownie med vit choklad
Saffransbrownie med vit choklad
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Saffransbrownie med vit choklad

4.1 (20 betyg)

En supergod kladdkaka på saffran och vit choklad, toppad med hallon.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

15 bitar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad, hackad
Till servering
  • vispgrädde
  • 225 g frysta hallon
  • några tsk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Mortla saffranet med en nypa socker.

  2. 2

    Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i äggvispet och rör till en jämn smet. Rör ner den hackade chokladen och bred ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 1 cm höjd på kakan).

  3. 3

    Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig men inte lös. Koka upp de frysta hallonen och smaka av med lite socker. Låt kallna. Servera kakan med vispad grädde och hallon.

Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Hej! Receptet har justerats och kakan är därför mindre söt än den som var med i Mer Smak nr 11, 2017. Vi hoppas att ni vill baka kakan igen nu efter justeringarna, vi tycker som Tove och Therese att den är supergod! Men smaken är bekant som baken :) Karin: Formen vi har använt är en vanlig långpanna. Ha en bra dag!

  • L

    Detta recept skiljer sig på flera punkter från det som anges i er tidning! Där anges 200g vit choklad (dubbel mängd jämfört med här!), mer socker än här samt mindre mjöl än här. Receptet som anges i tidningen gav ett väldigt dåligt resultat och "kakan" blev imponerande oätlig (!) trots alla goda ingredienser. Hade såklart föredragit att använda dessa goda ingredienser till nåt som gick att äta upp också. Kändes verkligen tråkigt att den inte ens gick att äta! Eftersom er tidning går ut till så många (och antar att det är ett antal som också prövar recepten) skulle jag uppskatta om korrekturläsningen avseende recepten ses över. Inte bara för att det är trist med dåliga oätliga recept, det blir också mängder av goda ingredienser som hamnar i sopen när många använder samma felaktiga recept.

  • Tove

    Jättegod!!! Mäktig kaka som räcker långt, gott med lite grädde och lingonsylt eller något annat "rött bär" till. Denna gör vi fler gånger!

  • Susanna

    Inte ett dugg gott. Slängde hela kakan. Opålitliga recept som vanligt.

Visa fler