Saffransbröd i plåt

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme 20 minuter jästid
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 30 g smör
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin.
  2. Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, saffran, socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med köksmaskinen. Låt jäsa under bakduk minst 1 timme, gärna längre.
  3. Tryck ut häften av degen i en form, 40x20 cm, med bakplåtspapper i.

Fyllning

  1. Strö över 1 dl riven mandelmassa och hyvla över smöret med osthyveln. Täck med resten av degen och toppa med resterande mandelmassa och mandelspån. Jäs 20 minuter under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
  2. Ta upp ur formen och låt svalna under bakduk. Skär i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-06

Till Emelie: Det ska vara vanlig jäst i det här receptet.

Emelie

2017-12-04

Använder man torrjäst till detta receptet?

U Granstrand

2013-12-17

Kan man dubbla receptet (25g jäst)?

Britta/webbredaktionen

2013-12-12

@Maria S 40 minuter är tiden för att blanda samman ingredienserna + 15 min för att arbeta samman degen + 15 minuter för gräddning.

Maria S.

2013-12-11

Vad tar 40 minuter, det står att degen ska vara i ugnen i 15 minuter. Sedan jäsningen är 1 timme + 20 minuter.

Åse

2012-12-14

Bakade för att bjuda på jobbet istället för klassiska lussebullar. Mottogs med förtjusning och jag delar receptet vidare.

Ann-Marie Andersson

2012-12-09

Vill gärna berömma receptet "Saffransbröd i plåt". Vi bakar glutenfritt och det är inte alltid vi kan översätta ett recept rakt av till glutenfri mjölmix. Nåja, lite mer hyvlat smör.. Detta fungerade perfekt och resultatet smakar underbart! Nu hamnar receptet i vår pärm. Trevlig Julhelg önskar fam. Andersson, Bohus.

Liknande recept

Veganska lussebullar

(9)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffranskaka

(34)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Saffransbullpanna

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl riven mandelmassa
  • 30 g smör
  • 50 g mandelspån

Saffransbröd i plåt

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme 20 minuter jästid
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin.
  2. Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, saffran, socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med köksmaskinen. Låt jäsa under bakduk minst 1 timme, gärna längre.
  3. Tryck ut häften av degen i en form, 40x20 cm, med bakplåtspapper i.

Fyllning

  1. Strö över 1 dl riven mandelmassa och hyvla över smöret med osthyveln. Täck med resten av degen och toppa med resterande mandelmassa och mandelspån. Jäs 20 minuter under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
  2. Ta upp ur formen och låt svalna under bakduk. Skär i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-12-06

Till Emelie: Det ska vara vanlig jäst i det här receptet.

Emelie

2017-12-04

Använder man torrjäst till detta receptet?

U Granstrand

2013-12-17

Kan man dubbla receptet (25g jäst)?

Britta/webbredaktionen

2013-12-12

@Maria S 40 minuter är tiden för att blanda samman ingredienserna + 15 min för att arbeta samman degen + 15 minuter för gräddning.

Maria S.

2013-12-11

Vad tar 40 minuter, det står att degen ska vara i ugnen i 15 minuter. Sedan jäsningen är 1 timme + 20 minuter.

Åse

2012-12-14

Bakade för att bjuda på jobbet istället för klassiska lussebullar. Mottogs med förtjusning och jag delar receptet vidare.

Ann-Marie Andersson

2012-12-09

Vill gärna berömma receptet "Saffransbröd i plåt". Vi bakar glutenfritt och det är inte alltid vi kan översätta ett recept rakt av till glutenfri mjölmix. Nåja, lite mer hyvlat smör.. Detta fungerade perfekt och resultatet smakar underbart! Nu hamnar receptet i vår pärm. Trevlig Julhelg önskar fam. Andersson, Bohus.

Liknande recept

Veganska lussebullar

(9)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffranskaka

(34)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Saffransbullpanna

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies