Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1-3 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk mörk rom
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonsås:
  • 200 g fryst hallon, tinade
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och ev rom i en kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.

Hallonsås:

  1. Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar såsen helt slät.

Tips

Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Grekisk dessertbägare - Coop

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Crème brûlée - Coop

(121)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping - Coop

(9)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk mörk rom
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonsås:
  • 200 g fryst hallon, tinade
  • 1 dl florsocker

Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1-3 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och ev rom i en kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.

Hallonsås:

  1. Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar såsen helt slät.

Tips

Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Grekisk dessertbägare - Coop

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Crème brûlée - Coop

(121)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies