För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1-3 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk mörk rom
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonsås:
  • 200 g fryst hallon, tinade
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och ev rom i en kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.

Hallonsås:

  1. Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar såsen helt slät.

Tips

Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crème brûlée - grundrecept

(125)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Saffranspannkaka

(12)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(15)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Enkel vaniljsås

(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 msk mörk rom
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonsås:
  • 200 g fryst hallon, tinade
  • 1 dl florsocker

Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1-3 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och ev rom i en kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85°. Den får inte koka! Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t ex ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt ev stelna till i frysen en stund. Alternativt ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e min tills den är krämig och helt frusen.

Hallonsås:

  1. Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar såsen helt slät.

Tips

Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crème brûlée - grundrecept

(125)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Saffranspannkaka

(12)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(15)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Enkel vaniljsås

(22)