För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rulltårtsbakelser med bär och färskost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En snabb men fin och underbart god dessert. Rulltårta som toppas med färska bär och vispad grädde.

Tillagningstid: 25 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g färska hallon
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 dl florsocker
  • Topping
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i äggvispet och rör försiktigt till en jämn smet tillsammans med kardemumman.
  2. Bred ut smeten i ett tunt lager på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö ut socker och kardemumma på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Rulla direkt ihop kakan till en rulle och linda in i bakplåtspappret. Låt kallna.
  4. Mosa hallonen och blanda med färskost och florsocker. Öppna rulltårtan och bred på fyllningen. Skär rulltårtan i skivor och toppa med grädde och bär, garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Köp färdig rulltårta så är bakelserna klara på nolltid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Coop Extras jubileumstårta

(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g färska hallon
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 dl florsocker
  • Topping
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • citronmeliss eller mynta

Rulltårtsbakelser med bär och färskost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En snabb men fin och underbart god dessert. Rulltårta som toppas med färska bär och vispad grädde.

Tillagningstid: 25 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i äggvispet och rör försiktigt till en jämn smet tillsammans med kardemumman.
  2. Bred ut smeten i ett tunt lager på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strö ut socker och kardemumma på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Rulla direkt ihop kakan till en rulle och linda in i bakplåtspappret. Låt kallna.
  4. Mosa hallonen och blanda med färskost och florsocker. Öppna rulltårtan och bred på fyllningen. Skär rulltårtan i skivor och toppa med grädde och bär, garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Köp färdig rulltårta så är bakelserna klara på nolltid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Coop Extras jubileumstårta

(13)