Rotfruktswok
  • Tid 10 min

Rotfruktswok

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
Till servering:
  • 0.5 dl finhackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret har tystnat och är brunt läggs först rotfrukterna i och får woka ca 4 minuter under omrörning.

  2. 2

    Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra ca 2 minuter.

Servering

Strö över persilja och servera rotfruktswoken till t ex stekt korv, pannbiff eller kotletter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar