Rostad sötpotatissallad med dill och citron

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Sötpotatisen är ljuvligt god att kombinera med den salta rökta laxen. Och fräsch citrondressing!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka dill, grovt hackad
  • 300 g varmrökt lax
  • Citronette
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Vänd runt med olja, fänkålsfrön och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min. Blanda alla ingredienser till citronetten. Vänd runt sötpotatisen med sojabönor, spenat, salladslök, dill och citronette.
  3. Bryt laxen i bitar och fördela på salladen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Dekorera med citronhalvan som blir över skuren i tunna klyftor.

Tips

Även god att äta kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inkokt lax med dillmajonnäs - Coop

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis - Coop

(6)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör - Coop

(21)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Krämig "jansson" - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka dill, grovt hackad
  • 300 g varmrökt lax
  • Citronette
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt

Rostad sötpotatissallad med dill och citron

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Sötpotatisen är ljuvligt god att kombinera med den salta rökta laxen. Och fräsch citrondressing!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Vänd runt med olja, fänkålsfrön och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min. Blanda alla ingredienser till citronetten. Vänd runt sötpotatisen med sojabönor, spenat, salladslök, dill och citronette.
  3. Bryt laxen i bitar och fördela på salladen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Dekorera med citronhalvan som blir över skuren i tunna klyftor.

Tips

Även god att äta kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inkokt lax med dillmajonnäs - Coop

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis - Coop

(6)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör - Coop

(21)

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Krämig "jansson" - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies