Rostad sötpotatis med avokadoröra
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Rostad sötpotatis med avokadoröra

4 (4 betyg)

En afrikansk rätt med sötma från sötpotatis och hetta från avokadoröran, med smak av chili och vitlök, som serveras som tillbehör.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora sötpotatisar (ca 600g)
Avokadoröra:
  • 4 avokador
  • 1 urkärnad finhackad tomat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk lime, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 strimlad chili, eventuellt
  • 20 g smör, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Baka sötpotatisen hel på en plåt i ugnen cirka 40 minuter.

Avokadoröra

  1. 1

    Mosa avokadon och blanda ihop ingredienserna till avokadoröran.

  2. 2

    Snitta potatisen, klicka eventuellt i lite smör vid servering och servera med avokadoröran.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Fantastiskt! Har gjort denna rätt flera gånger och alltid blivit uppskattat av gäster. Med syran från limen håller röran även till dagen efter. Jag brukar då lägga plastfolie tätt inpå röran.

  • Alice

    Helt underbart gott! Hade ingen lime hemma och tog en dutt cayennepeppar istället för chili.

  • jj

    Verkar jättegott!