För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostad sötpotatis med avokadoröra

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En afrikansk rätt med sötma från sötpotatis och hetta från avokadoröran, med smak av chili och vitlök, som serveras som tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora sötpotatisar (ca 600g)
  • Avokadoröra:
  • 4 avokador
  • 1 urkärnad finhackad tomat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk lime, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 strimlad chili, eventuellt
  • 20 g smör, eventuellt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Baka sötpotatisen hel på en plåt i ugnen cirka 40 minuter.

Avokadoröra

  1. Mosa avokadon och blanda ihop ingredienserna till avokadoröran.
  2. Snitta potatisen, klicka eventuellt i lite smör vid servering och servera med avokadoröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2013-09-08

Fantastiskt! Har gjort denna rätt flera gånger och alltid blivit uppskattat av gäster. Med syran från limen håller röran även till dagen efter. Jag brukar då lägga plastfolie tätt inpå röran.

Alice

2012-02-09

Helt underbart gott! Hade ingen lime hemma och tog en dutt cayennepeppar istället för chili.

jj

2012-01-09

Verkar jättegott!

Liknande recept

Chili- och paprikapotatis

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(20)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

(0)

Primörpaj

(9)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 stora sötpotatisar (ca 600g)
  • Avokadoröra:
  • 4 avokador
  • 1 urkärnad finhackad tomat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk lime, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 strimlad chili, eventuellt
  • 20 g smör, eventuellt
  • 1 tsk salt

Rostad sötpotatis med avokadoröra

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En afrikansk rätt med sötma från sötpotatis och hetta från avokadoröran, med smak av chili och vitlök, som serveras som tillbehör.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Baka sötpotatisen hel på en plåt i ugnen cirka 40 minuter.

Avokadoröra

  1. Mosa avokadon och blanda ihop ingredienserna till avokadoröran.
  2. Snitta potatisen, klicka eventuellt i lite smör vid servering och servera med avokadoröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2013-09-08

Fantastiskt! Har gjort denna rätt flera gånger och alltid blivit uppskattat av gäster. Med syran från limen håller röran även till dagen efter. Jag brukar då lägga plastfolie tätt inpå röran.

Alice

2012-02-09

Helt underbart gott! Hade ingen lime hemma och tog en dutt cayennepeppar istället för chili.

jj

2012-01-09

Verkar jättegott!

Liknande recept

Chili- och paprikapotatis

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(20)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

(0)

Primörpaj

(9)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)